Constantin Brancusi


Noutati doar pe kinetoterapie Craiova!!!

 • - kinetoterapie,
  masaj si terapii complementare la domiciliu!
 • - sedinte de psihoterapie


 
 
SERVICII

 

Terapii Fizicale

Kinetoterapie

Kinetoterapia sau terapia prin miscare (kinesis = miscare, iar therapia = vindecare) este o forma de terapie cunoscuta din cele mai vechi timpuri dar care, numai de curind, se bucura de o mediatizare pe masura rezultatelor ei. Stim cu totii cit de benefice sunt exercitiile fizice asupra organismului, dar putini stiu ca kinetoterapia ca si terapie prin miscare are efecte asupra afectiunilor din toate domeniile de patologie: neurologie, traumatologie, reumatologie, chirurgie, ginecologie, afectiuni respiratorii si cardiovasculare etc. Sa nu uitam ca uneori kinetoterapia este singurul tratament pe care pacientul il poate aborda, intrucit ea se adreseaza unora dintre afectiunile care nu pot fi tratate nici chirurgical si nici medicamentos.

Privita dintr-o perspectiva mai larga, kinetoterapia include atat sfera terapeutica, cat si cea profilactica (de prevenire, de mentinere a sanatatii). Colectivul nostru de specialisti incearca constientizarea tuturor pacientilor in sensul ca prevenirea presupune eforturi mai mici si suferinte mai putine decit tratarea si vindecarea unei afectiuni.

Kinetoterapia foloseste tehnicile de facilitare neuroproprioceptiva, tehnica Cyriax, tehnicile kinetice (exercitiile fizice) si anakinetice (posturari), etc. si metodele: Kabat, Bobath, Williams, etc. in realizarea unor obiective clare si precise, de maxima importanta in managementul multor boli: neurologice, reumatismale, endocrine, cardio-vasculare, metabolice:

 • corectarea posturii si aliniamentului corpului
 • cresterea mobilitatii articulare
 • cresterea fortei musculare
 • cresterea rezistentei musculare
 • ( cresterea coordonarii, controlului si echilibrului)
 • reeducarea sensibilitatii
 • relaxarea, etc.

 

Relaxarea si tehnicile de respiratie

Relaxarea

Are doua componente: una musculara si alta psihica. Dar intre starea de tensiune a corpului si starea emotionala exista o legatura directa si reciproca (observānd ca in starile de mare activare emotionala muschii sunt si ei īncordati, specialistii care au pus la punct procedeele stiintifice ale relaxarii procedeaza invers, reducānd īncordarea musculara pentru a crea o stare de destindere psihica) si atunci exercitiile care vizeaza una sau alta dintre componente se finalizeaza de fapt cu relaxarea īntregului organism.

Orice forma de relaxare este preferabil sa se realizeze (cel putin la īnceput, cānd deprinzi relaxarea; doar initiatii au capacitatea sa se relaxeze oricānd si oriunde īsi propun, de pilda in timpul concursului sau in tramvai) intr-o atmosfera lipsita de perturbatii sonore, la o temperatura placuta, intr-o camera aerisita corespunzator. E de dorit sa fii īmbracat cat mai lejer, fara curele strānse, snururi sau bijuterii.Relaxarea se realizeaza facānd apel mai putin la vointa (aceasta presupune o anumita īncordare, un anumit efort) si mai mult la " aripile " imaginatiei, la reprezentari cat mai plastice, mai sugestive, la formulari verbale cat mai expresive.

Orice exercitii de relaxare, chiar daca sunt la indemna oricui, presupun o anumita doza de responsabilitate si maturitate. Ele au reguli care e bine sa fie respectate. Precautia si seriozitatea duc si aici la rezultate bune. Regularitatea practicarii exercitiilor duce, numai ea, la progres. Relaxarea e la indemna oricui, dar ea are etape si cicluri care urmeaza īntocmai. E singurul drum spre succes.

Metoda sintetica de relaxare sau antrenamentul autogen al lui Schultz.

Este cea mai raspāndita forma de relaxare, cea mai comoda si mai accesibila.

Cuprinde un ansamblu de exercitii care au la baza trairea treptata a senzatiei de greutate in membre si a senzatiei de caldura in zona respectiva. Este utilizata (singura sau in combinatie cu alte tehnici si metode) pentru: autocontrolul emotional., optimizarea concentrarii atentiei si optimizarea memoriei, ameliorarea odihnei, refacerea dupa efort( deci serveste in totalitate pregatirii noastre pentru examen). Induce la practicant o stare generala de calm, o liniste fizica si psihica favorabile performantelor ridicate. Efectele apar mai repede sau mai lent, dar perseverarea da īntotdeauna roade.

Conditiile unei bune relaxari sunt: linistea, temperatura placuta si semiobscuritatea (ziua poti folosi jaluzelele, noaptea poti manevra corespunzator directia si intensitatea luminii unei veioze).

Pozitia cea mai frecventa pentru acest tip de practica este pozitia sezānd pe un fotoliu sau chiar pe un scaun comod. Daca alegi aceasta pozitie, vei lasa capul sa se sprijine, firesc, pe speteaza fotoliului, bratele vor fi asezate confortabil pe bratele fotoliului iar picioarele vor fi mentinute intr-o pozitie stabila. Pentru a spori efectul relaxarii pot folosi un fond muzical (muzica preclasica- iar dintre instrumente flautul sau harpa, au efecte de maxima relaxare prin sonoritatea lor speciala, prin ritmul si intensitatea lor uniforme si " catifelate"). De asemenea, e preferabil sa-ti īnregistrezi pe o caseta primele exercitii de relaxare. Pentru īncepatori acest lucru este util deoarece le ofera posibilitatea sa-si analizeze pretatia (sa descopere partile bune si mai putin bune ale intonatiei, frazarii, timbrului, expresivitatii vorbirii) si sa optimizeze exercitiul urmator. Se mai recomanda, īnainte de exercitiu, transcrierea textului pe care doresti sa-l folosesti la relaxare ; acesta te va ajuta sa retii mai usor si sa īntelegi mai bine sensul si continutul formulelor pe care doresti sa ti le administrezi. Schimba formulele care nu ti se par eficace; īnlocuieste-le cu acelea care te ajuta sa te relaxezi. E inutil sa cauti formule ideale pe care sa le preiei " de-a gata". Fiecare trebuie sa īsi creeze expresiile care i se potrivesc lui cel mai bine.

Urmeaza, ca si in cazul senzatiei de greutate, generalizarea treptata, prin formule asemanatoare, pana la cuprinderea īntregului corp intr-o "baie" de caldura placuta. Rezultatele acestei practici nu vor īntārzia sa apara, Efectul lor va spori pe masura ce le vei combina cu alte tehnici de autocontrol( imaginatia dirijata, antrenamentul ideomotor si psihoton, exercitiile de respiratie)

Exercitiile de respiratie si autosugestie

Sunt elemente-cheie ale autoreglarii starilor psihice, utilizāndu-se īmpreuna, atāt in scopul calmarii cat si in cel al activarii (depinde de situatia concreta). Tehnicile controlului voluntar al respiratiei sunt utile si in practicarea acelor activitati care solicita in mod expres functia respiratorie (diverse ramuri ale sportului, in muzica sau in arta teatrala).

Respiratia linistita are efecte benefice in cadrul exercitiilor de relaxare si este optimizata la rāndul sau prin intermediul acestor exercitii.

De existenta unei corelatii intre respiratie si starile psihice ne putem convinge usor, daca ne reamintim ca o emotie puternica( de exemplu, o stare de spaima) modifica imediat aspectul respiratiei (daca te sperii, pentru o clipa respiratia se opreste apoi se accelereaza). Dar si relatia inversa este valabila; importanta controlului respiratiei pentru optimizarea starilor psihice a fost observata de mii de ani si a condus la aparitia unui mare numar de forme ale respiratiei dirijate. Astfel, o stare de agitatie care te īmpiedica sa studiezi eficient sau sa te concentrezi in redactarea lucrarii la examen, poate fi calmata prin practicarea exercitiilor de expiratei lenta si adānca. O stare de apatie si somnolenta va fi īndepartata prin cāteva exercitii ritmice cu inspiratie prelungita.

In general, ritmarea si regularizarea respiratiei contribuie la cresterea capacitatii de concentrarea a atentei si, prin aceasta, la optimizarea tuturor proceselor intelectuale (gāndire, memorie, imaginatie, rezolvare de probleme, īntelegere, observatie)

Apoi, sportivii stiu prea bine ce rol joaca respiratia in diferite momente ale executiei. De la proba la proba, respiratia poate capata forme si intensitati variate. Un alergator de 100 m plat respira cu totul altfel decāt alergatorul de fond. Īnotatorul altfel decāt cel care evolueaza in proba de tir. Dar cea mai importanta contributie a exercitiilor respiratorii se exprima in reglarea starilor emotionale.

 

Posturarea corecta a coloanei vertebrale

Ori de cate ori ne miscam, depindem de anumiti muschi pentru a ne mentine intr-o anumita pozitie si de altii pentru a ne deplasa. Posturarea corecta este sintagma sub care este descris modul in care muschii trunchiului mentin stabilitatea coloanei vertebrale si a intregului organism. Aceasta permite mentinerea echilibrului in timpul mersului.

Daca musculatura trunchiului este suficient de puternica si se contracta la momentul oportun, atunci:

 • postura este imbunatatita
 • organismul este echilibrat
 • miscarile sunt mai crecte, mai eficiente si mai puternice

Posturarea corecta a corpului este benefica pentru toata lumea, de la persoanele suferinde,varstnice, pana la atletii de top. Exercitiile efectuate pentru corectia posturala ar trebui sa faca parte din orice program de kinetoterapie, alaturi de cele pentru imbunatatirea flexibilitatii, a fortei si rezistentei musculare.

Corectia posturala poate fi utila in anumite afectiuni precum:

 • cifoze
 • scolioze
 • discopatii vertebrale

Ce structuri participa la corectia posturala?

Coloana vertebrala in sine este alcatuita din oase dispuse unul peste altul, separate prin discuri mici ce contin lichid cu rol de amortizare. Pentru a deveni mai stabila, aceste componente sunt interconectate prin structuri formate din tesut moale ce constituie cartilajele si ligamentele. De asemenea sunt conectate si prin muschi. Daca muschii sunt puternici si functioneaza la un nivel optim, ofera o baza solida pentru miscare si pentru absorbtia impactului cu solul.

Cei mai importanti muschi implicati in posturarea corecta sunt muschii profunzi precum muschiul transvers, muschii paravertebrali si muschiul diafragma. Muschiul transvers abdominal functioneaza precum un corset in jurul abdomenului. Este muschiul care se contracta atunci cand iti "sugi burta". Muschii paravertebrali sunt dispusi de-a lungul coloanei vertebrale, fiind alcatuiti din fibre musculare scurte ce interconecteaza vertebrele vecine. Muschii diafragmei pelvine sunt acei muschi care intra in actiune atunci cand ne abtinem de la urinat.

Alte grupe musculare dispuse spre periferie ajuta la stabilizare trunchiului si au de asemenea rol si in deplasare. Acestia sunt muschii spatelui si muschii fesieri, precum si muschii cu dispozitie anterioara si laterala de la nivelul abdomenului si coapsei.Corectia posturala intareste musculatura trunchiului si ajuta la folosirea musculaturii profunde inainte de a incepe deplasarea. Se concentreaza pe stabilitate, respiratie si miscarile coordonate fine.

Importanta corectiei posturale

Toate structurile organismului sunt interconectate in mod direct sau indirect. Aceasta interconectare poate fi imaginata precum un lant: acest lant incepe de la nivelul piciorului si se continua prin glezna, genunchi, coapsa, sold pana la nivelul pelvisului si coloanei vertebrale. Acesta este denumit lantul kinetic si presupune ca deplasarea unei parti a organsimului poate afecta o alta parte. Lanturile kinetice se unesc la nivelul trunchiului.

Daca ne-am imagina ca aruncam o minge si in timp ce aruncam mingea, calcam pe o piatra si ne rasucim glezna. Rasucirea gleznei va fi urmata de aceeasi miscare din partea genunchiului si a coapsei, iar miscarea fina pe care urmam sa o facem cu bratul va fi afectata. Poate fi afectata oricare din articulatiile din lantul glezna-brat, iar mingea va fi aruncata intr-o directie gresita. Acesta este un lant kinetic ce conecteaza toate partile organismului formand un intreg. O problema sau o slabiciune aparuta intr-o parte a lantului poate duce la aparitia durerii si ranire in alta parte.

Acest exemplu poate fi aplicat la toate miscarile pe care le efectuam; toate miscarile sunt interconectate. Intarirea trunchiului ofera un nivel crescut de stabilitate si de putere intregului lant kinetic pe parcursul deplasarii.

Focalizarea atentiei asupra corectiei posturale ca modalitate de a obtine intarirea organismului si o stare de sanatate este o idee ce dateaza de foarte mult timp. Yoga, Pilates si artele martiale precum Tai chi se bazeaza pe acest concept. Trunchiul, locul de unire al lanturilor kinetice, este baza pentru postura, echillibru si coordonarea miscarilor. Musculatura trunchiului poate fi intarita si antrenata pentru a se contracta in succesiunea optima in scopul oferirii unui fundament stabil pentru miscare.

Printre beneficii enumeram:

 • cresterea increderii in sine
 • o mai mare putere si forta pentru activitatile cotidiene;
 • mentinerea sanatatii pe o perioada indelungata
 • eliminarea durerilor

 

Masajul Shiatsu

Shiatsu, se traduce literal, "exercitare de presiune asupra punctelor-cheie", si se poate situa pe acelasi nivel cu dialogul, in masura in care presiunea exercitata asupra anumitor parti ale corpului ofera posibilitatea de a primi si de a transmite informatii.
Shiatsu este un stil de masaj fondat in Japonia prin combinarea de tehnici de masaj oriental cu notiuni moderne de anatomie si fiziologie din medicina moderna. Se poate spune ca este acupunctura fara ace. El s-a raspandit ulterior cu rapiditate in Statele Unite si Europa, datorita succesului sau, pentru ca echilibreaza psihic si emotional, avand efecte deosebite in prevenirea, alinarea sau vindecarea unor suferinte de natura fizica. Shiatsu consta predominant in tehnici de aplicare de presiune cu degetele, palmele sau cotul in punctele de acupunctura. Secundar, sunt folosite tehnici de stretching, tehnici de eliberari neurocraniene si tehnici din masajul clasic suedez.

Prevenirea si intretinerea sanatatii constituie sintagmele-cheie ale filozofiei Shiatsu; fiinta umana are capacitati native si ancestrale care ii permit sa-si reechilibreze energiile, acestea putand fi stimulate si prin presiunile specifice tehnicii shiatsu.
Shiatsu se recomanda atat omului sanatos, dar care este preocupat de prevenirea aparitei unor boli, cat si celui bolnav. Numarul tratamentelor se stabileste in functie de fiecare individ in parte. Pentru afectiunile mai grave sau cronice se recomanda tratamente timp de cateva saptamani. Eficienta tratamentului este direct proportionala cu atitudinea, conceptiile si stilul de viata, regimul alimentar, etc.
Shiatsu are rol analgezic, relaxant, tonifiant, de echilibrare. Poate ameliora cu succes afectiuni ca tendinitele, intinderile musculare, migrenele, durerile de gat si de umeri, sciatica, durerile de spate, durerile artitice (articulare), tensiunile musculare, nevralgiile, insomnia, nervozitatea, problemele menstruale, problemele circulatorii, problemele legate de stress, constipatia, anxietatea, oboseala cronica, stresul. Dupa cum vedeti sunt probleme frecvente si aparent "banale", dar pentru care medicina clasica este uneori ineficienta.
Tratamentele shiatsu sunt relaxante datorita presiunii aplicate bland. Intensitatea presiunii este ajustata in functie de persoana, astfel incat confortul sa fie maxim. Zonele tensionate pot fi usor dureroase in timpul tratamentului, insa dupa aplicarea presiunii durerea este mult ameliorata sau chiar eliminata.

 

Reflexoterapia

Reflexoterapia este o stiinta foarte veche, folosita pentru tratarea si diagnosticarea, prevenirea diverselor afectiuni. Reflexoterapia actioneaza asemanator cu acupunctura numai ca īn loc de ace se foloseste apasarea unor puncte reflexogene specifice , apasare care stimuleaza zone specifice din organism. Organele si sistemele corpului uman sunt interconectate īntre ele si au īn acelasi timp legaturi vasculare nervoase si energetice directe cu zonele corespunzatoare reflexogene. Astfel, reflexoterapia se poate defini ca tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile. Prin reflexoterapie se deblocheaza si elimina acumularile de toxine din organism. Depunerile toxice sunt considerate īn masajul reflexogen principala cauza a īmbolnavirilor curente. Putem spune ca depunerile de toxine īn zonele reflexogene, ne arata o defectuoasa functionare a organului aflat īn coespondenta si nu invers.

Ce tratam prin reflexoterapie

Reflexoterapia este utila in tratarea a foarte multe tipuri afectiuni dintre care enumeram doar cateva:
 • stres, migrene, ameteli, insomnii, oboseala cronica, instabilitate emotionala, depresii, anxietate, atacuri de panica.
 • afectiuni ale coloanei, sciatica, lombosciatica, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroza, coxartroza etc.
 • tulburari endocrine: tiroida, paratiroide (caderi de calciu), suprarenale, deficiente de crestere la copii, reglarea ciclului, tulburari de menopauza, osteoporoza (stoparea degradarii masei osoase), disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.), tulburari de metabolism, obezitate, diabet.
 • afectiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipatie, hemoroizi, balonari etc.
 • afectiuni hepato-biliare: litiaza biliara, hipercolesterolemie, bila lenesa etc.
 • afectiuni renale (se elimina nisipul si pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.
 • afectiuni circulatorii: hipo si hipertensiune, arterioscleroza, guta, sindromul māinilor si picioarelor reci, dureri de picioare.
 • afectiuni ORL: bronsite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.
 • crampe musculare, luxatii, entorse, dureri de spate, inflamatii ale tendoanelor etc.
Recomandari pentru pacient:
 • este recomandat sa se faca 1,2 su mai multe serii de cate 10 sedinte reflexoterapie
 • este recomandat ca inante de terapie cu 1 ora cat si cu 30 minute dupa terapie sa nu se manance nimic;
 • pe perioada sedintelor de reflexoterapie este indicat sa se bea o cantitate cat mai mare de lichide, peste 2 litri;
 • pe perioada terapiei este recomandat a nu se fuma, a nu se consuma bauturi alcoolice, a se diminua consumul de cafea;
 • pe perioda tratamentului reflexogen este recomandata o dieta echilibrata, bogata in legume, fructe si sucuri naturale, si de preferinta a se evita carnea;
 • in timpul sedintei de reflexoterapie se va bea 500 ml de apa plata sau ceai de galbenele;
 • sa indice corect zonele dureroase reflexoterapeutul, asfel incat acesta sa poata identifica corect organele afectate.
Avantajele reflexoterpiei
 • Poate fi aplicata la orice categorie de vārsta
 • Poate fi aplicata profilactic, bolilor cronice si acute, dar si bolilor nemanifestate.
 • Nu are contraindicatii majore
 • Este un tratament netoxic.
 • Se lucreaza pe cauza nu pe simptome.
 • Se poate face īn paralel cu alte tratamente naturiste sau alopate.
 • Nu se īntrerupe tratamentul medicamentos.
Efectele secundare ale reflexoterapiei Urmatoarele tipuri de manifestari au ca efect final eliminarea toxinelor, deoarece reflexoterapia are si un puternic efect de dezintoxicare a organismului . Ele nu trebuie combatute in nici un fel. Aparitia acestor reactii nu trebuie sa duca la intreruperea tratamentului deoarece sunt reactii normale si firesti. Acestea sunt:
 • accese de voma
 • diaree, putand dura mai multe zile
 • urina isi schimba mirosul si culoarea
 • transpiratie, uneori foarte accentuata
 • aparitia unor eruptii cutanate
 • dureri
 • ameteli, greata
 • aparitia de pete albastre īn cazul dezechilibrului de calciu īn organism
 • cresterea debitului de secretii prin diverse orificii naturale ale organismului
 • stare de oboseala uneori accentuata
 • dilatarea vizibila a varicelor
 • febra, daca īn corp exista o infectie latenta
Contraindicatiile reflexoterapiei
 • Insuficienta renala acuta
 • litiaza renala (pietre mari care nu pot fi eliminate pe cale naturala)
 • litiaza biliara
 • in stare de infarct
 • varice deschise
 • hemoragii
 • sarcina
 • infectii cutanate, rani la talpa piciorului.

 

Tai Ji Quan (Tai Chi Chuan)

Tai Ji Quan-ul reprezinta una din ramurile practicii taoiste. Este o forma dinamica de practica, in care practicantul invata cum sa-si foloseasca energia acumulata prin practicile meditative, circuland-o prin meridianele sistemului energetic. Este mai cunoscut ca arta martiala, fiind considerata regina artelor martiale chinezesti datorita frumusetii si eficacitatii sale.

Caracteristic Tai Ji Quan-ului este miscarea lenta, circulara, continua, folosirea principiului yin-yang, toate acestea conducand la obtinerea unor rezultate spectaculoase in dezvoltarea fizica (sanatate) dar si spirituala a omului. Vi se poate parea ciudat, dar chiar O.M.S (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a declarat in 1988 Tai Ji Quan-ul ca fiind cea mai buna forma fizica de practica.

Prin miscarea lenta a formelor, practicantul isi educa mintea si corpul. Mintea are timp sa conduca miscarea, iar corpul are timp sa o execute. Practicantul are in felul acesta posibilitatea sa-si focalizeze atentia nu numai pe miscarea exterioara, dar si pe miscarea interioara a energiei. Poate conduce qi-ul (energia) de-a lungul meridianelor si il poate manifesta prin loviturile de palma, pumn, picior etc. El isi poate conduce deasemenea qi-ul in oase, muschi, tendoane, organe si glande, facandu-le mai puternice si mai sanatoase.

Miscarea circulara ajuta energia sa circule usor prin meridiane, de aceea, pozitia membrelor sau a trunchiului nu trebuie sa creeze unghiuri drepte pentru a nu bloca fluxul energetic. Odata invatat acest lucru, el va fi folosit si in viata de zi cu zi; astfel invatam cum sa nu ne mai blocam energia in activitatile noastre curente (in special in cele sedentare).

Prin miscarea continua, Tai Ji Quan-ul alimenteaza in permanenta toate zonele corpului, organele si glandele cu energie si sange. Qi-ul (energia) trebuie sa circule liber si cat mai mult prin meridianele energetice. Orice blocare sau stagnare a qi-ului duce la blocarea functiilor energetice, in prima faza, dupa care apar prolemele de sanatate in plan fizic. Pastrand sistemul energetic sanatos, noi ne pastram corpul fizic sanatos. Orice disfunctie sau boala apare mai intai in sistemul energetic si abia apoi se fixeaza in corpul fizic.

Prin folosirea principiului yin-yang, practicantul ajunge sa-si creasca rezistenta la efort. Prin folosirea alternativa a bratelor si picioarelor, de genul: un brat lucreaza, celalalt se odihneste, organismul invata sa se relaxeze in timpul miscarii si sa se miste in timpul relaxarii. Acest lucru creeaza posibilitatea unei activitati continue care sa nu necesite pauze. Daca la inceput practicantul oboseste dupa cateva minute de practica, dupa un timp el ajunge sa lucreze ore in sir fara sa simta nevoia de a se opri.

Acestea ar fi cateva din avantajele pe care le aduce practica Tai Ji Quan-ului. Poate cel mai important este ca dupa antrenamentul de Tai Ji Quan practicantul pleaca incarcat cu qi (energie) si nu obosit sau vlaguit cum se intampla dupa antrenamentul care foloseste alte practici fizice. Acest lucru este posibil dupa depasirea nivelului de incepator, dupa ce practicantul invata toate principiile de lucru cu qi-ul folosite in Tai Ji Quan. Depasirea nivelului de incepator depinde de fiecare. Nu exista timpi standard. Fiecare om are propriile cicluri de lucru, de invatare, fiecare are anumite probleme de sanatate, indiferent daca acestea s-au cronicizat (permanentizat) sau nu.

Avantajul Tai Ji Quan-ului este ca poate fi practicat indiferent de varsta, conditie sociala, sex, religie sau apartenenta etnica. La fel ca toate practicile taoiste, a fost creat pentru oameni si in slujba oamenilor. Ca noi il folosim sau nu, asta depinde de fiecare dintre noi, de nivelul nostru de intelegere, de ceea ce ne dorim de la viata.

 

Slabire si remodelare corporala

 

Vacuum

Terapia cu vacuum stimuleaza mecanismele proprii ale corpului in lupta cu celulita mai eficient decat oricare alt tratament. Vacuumul trateaza tesutul conjunctiv cutanat si subcutanat, tintind celulita si favorizand eliminarea toxinelor. Stimuleaza schimburile celulare si mobilizeaza tesutul, restabilind fermitatea si reducand pana la disparitie aspectul de coaja de portocala al pielii. Reduce retentia de apa prin impulsionarea circulatiei limfatice si venoase. La nivelul pielii, vacuumul realizeaza o exfoliere delicata, restabilind luminozitatea naturala a pielii.

Vacuum-ul face parte din noua generatie de aparate de inalta tehnologie care imbina obtinerea de efecte rapide si spectaculoase cu atingerea unui grad de confort maxim. Metoda pe baza careia functioneaza este aceea de aspiratie, procedeu care duce la un masaj profund si sistematic.

Efecte Vacuum

Beneficiile masajului sunt bine cunoscute, nu doar in scop terapeutic sau de relaxare, ci si ca tratament anti-celulitic si de slabire. Efectuat in mod corect si regulat, duce la eliminarea depozitelor de grasime, imbunatateste circulatia sangelui si circulatia limfatica, ceea ce inseamna inlaturarea pierderilor metabolice. In cazul vacuum-ului, putem vorbi nu doar de terapie, ci de multiterapie, deoarece prin acest procedeu ne rezolvam toate problemele de estetica ale corpului: scapam de celulita, ne bucuram de pierderea surplusului de kilograme, de o piele tonifiata, luminoasa si ferma, eliminam toxinele si nu ne mai dor picioarele, ne restabilim buna circulatie a sangelui. Masajul vacuum sau rularea pielii este cea mai acceptata si studiata metoda pentru tratamentul direct, non-chirurgical al celulitei.

Studii din "Jurnalul de Chirurgie Estetica" confirma faptul ca masajul vacuum stimuleaza imbunatatirea circulatiei sanguine cu aproape 400% si cresterea productiei de colagen cu pana la 130% in cazul efectuarii acestuia pe o perioada indelungata. Expertii in medicina recomanda masajul vacuum inainte, cat si dupa procedurile chirurgicale, si chiar il folosesc in timpul operatiilor de liposuctie, pentru a ajuta mobilizarea stratului de grasime inainte de eliminarea sa.

Aparatul de vacuum se poate folosi:
 • La nivel corporal - sedinte de maximum 30 de minute de lucru efectiv .
 • La nivelul gatului si al fetei pentru reconturare, redarea fermitatii, indepartarea barbiei duble, a gusei - sedinte de maximum 10 minute de lucru efectiv . Contraindicatii Vacuum
 • femei insarcinate;
 • persoane care sufera de: epilepsie, boli cardiace, hipertiroidie, boli de piele, leziuni dermatice;
 • persoane cu peace maker, persoane care au suferit interventii chirurgicale (inclusiv cezariana) de mai putin de 3 luni;
 • persoane care prezinta vase de sange sparte, fragilitate capilara, varice pronuntate.

Procedura de utilizare Vacuum

Vacuumul este un aparat complex care trateaza grasimea si celulita in etape, pornind de la spargerea depunerilor de grasime pana la eliminarea lor prin sistemul limfatic.

Terapia cu vacuum este de fapt un masaj profund si pe o suprafata mare, care se efectueaza prin intermediul unui aparat dotat cu ventuze de diferite marimi, prin intermediul carora pielea este desprinsa de grasime si grasimea de musculatura, producand spargerea nodulilor de celulitici si desprinderea stratului adipos, astfel restabilindu-se aspectul neted al corpului. Aparatul mai este dotat cu capete de aspiratie si bile metalice (numite dispersoare), prin intermediul carora gruparile de lipocite sunt dispersate, lichidul acumulat in exces este drenat iar circulatia sangvina este intensificata, pielea recapatandu-si fermitatea si elasticitatea.

Tratamentul se efectueaza cu ajutorul unui ulei sau a unei creme anticelulita. O sedinta efectuata pe tot corpul nu poate dura mai mult de 30 de minute (lucru efectiv), un tratament eficient incluzand 10 - 20 de sedinte. Dupa primele 2-3 sedinte, majoritatea pacientelor vor observa ca celulita se superficializeaza si va fi - atentie! - mai vizibila (pentru ca este adusa la suprafata), urmand ca in viitoarele sedinte de vacuum sa fie diminuata pana la disparitie. Odata ce nivelul de satisfactie a fost atins, se recomanda un tratament de intretinere efectuat o data la fiecare 2 sau 3 saptamani. Tratamentele pot fi putin dureroase, pentru ca zonele cu celulita sunt foarte sensibile.

 

Masajul anticelulitic

Se efectueaza local (abdomen, fese, picioare, brate), īn zonele afectate de celulita, folosindu-se creme speciale, reductoare sau uleiuri specifice pentru a spori efectul anti-celulita. Cauzele care determina aparitia celulitei sunt multiple: prea multa depunere de grasime īn celule si īn spatiul dintre celule; existenta deranjamentul hormonal care provoaca depunere de grasime si apa, pe fund, īn interiorul si exteriorul coapselor, pe sold, pe pielea burtii, pe spate; blocarea materialelor rezultate din ardere de catre toxinele interioare; alimentatia nerationala, proasta functionare a rinichilor, ficatului, consumarea de lichide īn cantitati mici, lipsa de miscare, constipatia, proasta circulatie a sāngelui, stresul etc.

Masajului anti-celulitic actioneaza direct asupra straturilor superficiale ale corpului, stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate activānd circulatia sāngelui. Este mai dureros decāt masajul de relaxare fiind necesar a se actiona insistent asupra zonelor afectate de celulita.

Masaj anticelulitic si alimentatia potrivita

Este de preferat ca īn timpul perioadei īn care faceti masaj anticelulitic sa tineti cont si de alimentatie. Nu trebuie sa tineti o dieta severa dar este bine sa consumati 2 l apa/zi (fara a lua īn calcul ceaiul, cafeaua, supa), mai multe fructe si legume īn stare naturala, sa scadeti consumul de glucide rafinate mai ales zaharul (poate fi īnlocuit cu zaharina). De asemenea, trebuie evitata carnea grasa, combinatiile de pāine cu carne, trebuie redus consumul de cafea, alcool, tutun si mai ales sucurile dulci si acidulate.

Rezultate asteptate de la un masaj anticelulitic Rezultatele unui masaj anticelulitic nu vor īntārzia sa apara si le vei observa chiar tu īn:
 • Netezirea si uniformizarea stratului de sub piele
 • Micsorarea circumferintei corporale si accelerarea disparitiei grasimilor suplimentare. Acest efect se masoara īn centimetri
 • Diminuarea, chiar disparitia celulitei (īn cazul celulitelor usoare) si a vergeturilor
 • Dezintoxicare intensiva a organismului
 • Intensificarea circulatiei sanguine
 • Īnlaturarea depunerilor minerale suplimentare
 • Obtinerea unei siluete zvelte.

 

Sauna calda in tunel cu infrarosii

Infraterapie in tunelul cu raze infrarosii, trateaza cu rezultate spectaculoase obezitatea, celulita, problemele de fermitate si de luminozitate ale pielii. Caldura oferita de razele infrarosii este transmisa īn corp pāna la nivel celular, astfel īncāt, rezultatele sunt de doua ori mai bune decāt īn cazul tratamentului īn termocuverta.

Corpul depoziteaza īn decursul vietii tot mai multe substante nocive, metale grele si grasimi, pe care nu le poate elimina pe cale naturala, sub straturile inferioare de piele. La caldura patrunzatoare si de profunzime a razelor infrarosii se activeaza procesul de transpiratie din interiorul corpului, substantele nocive fiind pur si simplu īmpinse afara din corp o data cu transpiratia, prin pori. Īn timp ce se presupune ca la sauna obisnuita transpiratia consta īn marea majoritate din apa si doar maxim 15% din grasimi si alte toxine, īn cazul folosirii caldurii patrunzatoare a infrarosiilor ea consta īn aproximativ 25-30% din grasimi, metale grele si substante nocive. Vasele de sānge se dilata, circulatia sāngelui fiind stimulata, irigarea cu sānge marindu-se, iar metabolismul este accelerat. Sauna in tunel cu raze infrarosii are avantaje importante

Tunelul cu raze infrarosii are si alte efecte benefice asupra organismului:

 • eliminarea tensiunilor din corp
 • īmbunatatirea circulatiei sāngelui
 • activarea functiei de auto-īnsanatosire si aparare a corpului
 • eliminarea mai buna a substantelor nocive, stimularea organelor, frecventei inimii si a metabolismului
 • reducerea celulitei si īmbunatatirea aspectului pielii
 • ajuta la reducerea considerabila a greutatii corporale
 • īntinderi musculare

 

Electrosimulare

Ce inseamna tratamentul de slabire prin electrostimulare corporala?

Procedura de electrostimulare este un fitness intensiv, expertii evaluand ca 45 de minute de electrostimulare echivaleaza cu 2-3 ore de gimnastica fara intrerupere. Asa se face ca efectele sedintelor de electrostimulare sunt vizibile imediat, dupa primele sedinte. Se pierd centimetrii in circumferinta taliei sau a soldurilor, si in plus muschii devin mai fermi,iar grsimile sunt eliminate.

Pe langa tonifierea musculara si arderea grasimilor, sedintele de electrostimulare cresc metabolismul, circulatia sanguina si gradul de oxigenare al zonei respective, facand-o un instrument extrem de eficient in tratarea celulitei.

Procedura de electrostimulare corporala a fost folosita initial in recuperarea musculara a astronautilor dupa intoarcerea din spatiu. Apoi a fost introdusa in spitale, cu functii multiple, in special in tratarea cazurilor de distrugere a nervilor, durere, reabilitare post-accident. In saloanele de infrumusetare corporala, aceasta tehnologie a ajuns la un nivel extrem de avansat, avand rezultate spectaculoase, devansand fitness-ul si chirurgia plastica.

Tratamentul prin electrostimulare reprezinta o procedura sigura si simpla prin care 24 de electrozi sunt aplicati pe diferite zone de tratament, in functie de necesitati, stimuland astfel muschii si facandu-i sa lucreze. Aceasta stimulare creaza o cerere uriasa de energie in muschi. Pentru a satisface aceasta cerere, muschii utilizeaza ca sursa de energie grasimile din imprejurimi, arzandu-le in acelasi fel in care se ard in timpul unor exercitii obisnuite.

Senzatia pe care o ai cand faci o sedinta de electrostimulare este foarte placuta, relaxanta asemenea unui masaj. O sedinta de electrostimulare dureaza 45 de minute, timp in care muschii sunt lucrati cu contractii de diverse intensitati. Fiecare persoana isi regleaza intensitatea in functie de cat suporta si de cat de antrenati sunt muschii. Primele efecte vizibile apar cel tarziu dupa a treia sedinta, dar dupa 12 sedinte de electrostimulare se poate vorbi de o slabire in centimetri remarcabila. Dupa un tratament de aproximativ 25 de sedinte de electrostimulare se obtine un efect similar cu cel din urma unei liposuctii. Este foarte important ca aceste sedinte de electrostimulare sa fie efectuate pentru inceput fara pauza, cu o frecventa de minim 3 sedinte pe saptamana. Dupa ce ne-am modelat corpul dupa plac pentru intretinerea siluetei este suficienta o sedinta de electrostimulare o data la 7 zile.

Tratamentul prin electrostimulare inlatura grasimea nedorita, imbunatateste aspectul fizic, intareste si defineste musculatura, inlatura stresul si durerile musculare, da fermitate muschilor, ajuta in tratamentul artritei, a reumatismului si asigura o viata sanatoasa prin usurarea fluxului sangvin si prin arderea grasimilor atat de nocive organismului.

Beneficiile tratamentului prin electrostimulare corporala:

 • reda fermitatea muschilor,
 • elimina celulita,
 • micsoreaza stratul adipos,
 • pielea isi recapata elasticitatea si aspectul sanatos,
 • imbunatateste circulatia sanguina.

Tratamentul prin electrostimulare trebuie efectuat sistematic, fara pauze, cu o frecventa de minim 3 sedinte pe sapatamana si trebuie sustinut prin urmarea unei diete si consumarea a cel putin 2l apa zilnic. Noi recomandam respectarea principiilor dietei disociate care asigura rezultate foarte bune in combinatie cu sedintele de electrostimulare. In cazul in care nu se poate urma o dieta, recomandam cel putin sa fie evitate excesele, alimentele cu numar mare de calorii si mesele dupa ora 18.00. Totusi, o dieta echilibrata tinuta corect potenteaza efectele sedintelor de electrostimulare corporala si grabeste slabirea. La sfarsitul fiecarei sedinte de electrostimulare este aplicata o crema termoactiva pentru slabire. Crema este superactiva in masajul corporal de slabire. Aplicarea produsului genereaza senzatia locala de caldura si inrosire destul de intensa, acest efect dorit disparand dupa cateva minute.

Efectul sedintelor de electrostimulare se vede in functie de metabolism si de intensitatea cu care se lucreaza, de surplusul de greutate si daca se urmeaza sau nu o dieta. Cu ajutorul tratamentului de electrostimulare, nu se slabeste in kilograme, ci in circumferinta. Daca se revine imediat la regimul alimentar normal, fara nici un fel de retineri, si daca nu se mai fac sedinte de electrostimulare pentru intretinere, in aproximativ 3 luni corpul va incepe sa acumuleze grasimi din nou. Sedintele de electrostimulare pentru intretinere se recomanda a fi efectuate o data pe saptamana.

 

Preturi si abonamente

Preturi

 • Slabire si remodelare corporala - 40 RON
 • Terapii fizicale - 35 RON

Abonamente

 • Slabire si remodelare corporala - 350 RON (10 sedinte)
 • Terapii fizicale - 300 RON (10 sedinte)


 
   

Kinetoterapie Craiova - Recuperare medicala - Remodelare corporala - Masaj Craiova - Cabinet psiholog - Psihoterapeut Craiova - Cabinet psihoterapie Craiova
Centrul de Kinetoterapie - Constantin Brancusi - Aleea C-tin Brancusi, Nr. 3 - Craiova - Dolj
Copyright © 2010-2014 - Kinetoterapie Craiova